Condor Kakao holandského typu 400 g GASTRO Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu. Kakao je významnou historickou komoditou. Pochází z Jižní Ameriky, odkud bylo vyváženo do dalších zemí. Zdejší kakaovníky zdobily celé povodí Amazonky a od 16. století, kdy bylo kakao poprvé dovezeno do Evropy ve formě čokolády, na něj nikdo nedá dopustit. V současné době se pěstuje převážně na plantážích v Africe. Kakaovník až v 18. století... Celý popis
Koupit za 81 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Condor Kakao holandského typu 400 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
81 Kč
Koupit za 81 Kč
Condor Kakao holandského typu 400 g
Doprava:
29 Kč
81 Kč
Koupit za 81 Kč
Popis
Condor Kakao holandského typu 400 g GASTRO
Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu.
Kakao je významnou historickou komoditou. Pochází z Jižní Ameriky, odkud bylo vyváženo do dalších zemí. Zdejší kakaovníky zdobily celé povodí Amazonky a od 16. století, kdy bylo kakao poprvé dovezeno do Evropy ve formě čokolády, na něj nikdo nedá dopustit. V současné době se pěstuje převážně na plantážích v Africe. Kakaovník až v 18. století pojmenoval Carl Linné jako potravu bohů - Theobroma cacao.
Zpracovává se ze semen plodů kakaovníků - tzv. bobů, které se praží, drtí a melou. Kakaový tuk je velmi vzácnou a chutnou pochoutkou, která se využívá k výrobě čokolády - bez kakaového prášku samozřejmě bílé, a také má své využití v kosmetice. Tuk vzniká lisováním kakaových bobů, které jsou poněkud tučné. Kakaové máslo je však považováno za velice lahodné a zdravé.
Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (obsah kakaového másla 10-12%) regulátor kyselosti (uhličitan draselný). Može obsahovať mléko, lepek.
Země původu: Ekvador, Indonesie
Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu.
Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu.
Kakao je významnou historickou komoditou. Pochází z Jižní Ameriky, odkud bylo vyváženo do dalších zemí. Zdejší kakaovníky zdobily celé povodí Amazonky a od 16. století, kdy bylo kakao poprvé dovezeno do Evropy ve formě čokolády, na něj nikdo nedá dopustit. V současné době se pěstuje převážně na plantážích v Africe. Kakaovník až v 18. století pojmenoval Carl Linné jako potravu bohů - Theobroma cacao.
Zpracovává se ze semen plodů kakaovníků - tzv. bobů, které se praží, drtí a melou. Kakaový tuk je velmi vzácnou a chutnou pochoutkou, která se využívá k výrobě čokolády - bez kakaového prášku samozřejmě bílé, a také má své využití v kosmetice. Tuk vzniká lisováním kakaových bobů, které jsou poněkud tučné. Kakaové máslo je však považováno za velice lahodné a zdravé.
Složení: kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (obsah kakaového másla 10-12%) regulátor kyselosti (uhličitan draselný). Može obsahovať mléko, lepek.
Země původu: Ekvador, Indonesie
Kakaový prášek patří k důležitým zdrojům přírodních antioxidantů, které omezují oxidativní procesy v organismu.
Parametry
Výrobce | Condor |
Druh | kakao |